Jak se správně starat o podprsenku?

Nosíte je denně, ale zamyslela jste se někdy nad tím jak se o ně správně starat, aby vaše nejoblíbenější podprsenka nebyla zničena již po krátkém nošení? Tyto sexy kousky spodního prádla nejsou zrovna nejlevnější, navíc, aby správně plnily svou funkci, musí být ve stoprocentním stavu.

Přirozeně, nejjednodušší je přečíst si visačku na výrobku, ale ruku na srdce, kolik z nás se jí řídí? Přesto existuje několik univerzálních rad, s nimiž zůstanou vaše podprsenky dlouho jako nové.

Ručně stručně
Tou nejdůležitější radou je, že podprsenky byste měli prát pouze ručně. Je to důležité hlavně u podprsenek s kosticemi, nebo s jemnými krajkami. Přirozeně, před praním je třeba odebrat všechny vylepšení v podobě gelových vycpávek ven, aby se nepoškodily. Stejně jako do pračky, nepatří podprsenky ani do sušičky.

Opatrně s teplotou. Protože je pro správnou funkci každé podprsenky důležitá jistá míra elasticity, hlavně na ramínkách, dávejte pozor, abyste toto prádlo nepoškodili příliš horkou vodou. Pokud není podprsenka silně znečištěna, nepoužívejte ani příliš pracího prášku, čističe skvrn a aviváže. Tyto prostředky mohou být spouštěči podráždění velmi jemné pokožky na prsou či v dekoltu.

Trik s kapsičkou
Nemáte skutečně čas propírat podprsenky ručně? Pokud jste již někdy sháněly v sobotu odpoledne opraváře praček, protože se vám za bubnem ztratila kostice jistě víte, že to není levný špás.
Abyste se takovému maléru vyhnula, dávejte do pračky jen ty, jejichž poškození vás nebude mrzet. Vynikajícím trikem je praní podprsenky či jiného citlivého prádla ve zvláštním sáčku, které ochrání nejen samotnou podprsenku, ale i ostatní prané prádlo.