Perfektní podprsenka

Existuje vůbec? My tvrdíme, že ano. Nestačí však znát pouze velikost košíčků a módní trendy spodního prádla. Výběr té správné podprsenky je totiž mnohem vážnější věc, než by se na první poslech mohlo zdát. Prozradíme vám triky, jak na to.

Nejprve si však řekněme, co perfektní podprsenka představuje. V první řadě by měla splňovat svůj účel - zpevnit poprsí, pomoci s jeho tvarováním, zamaskovat případné nedostatky, zároveň by však měla být co nejpohodlnější a nejnenápadnější ohledně její praktické stránky. Na svádění, a vůbec sexy pocit, si většina z nás vybírá zcela jiný, než pohodlný typ.

Studie však ukazují, že až sedmdesát procent žen nosí nesprávný typ podprsenky. Není se pak co divit, když nás během dne tlačí, prsa spíš deformuje než formuje, ramínka sklouzávají či nepříjemně řežou. A výjimkou nejsou ani bolesti páteře, krku a ramen, za kterými nejednou stojí absolutně nevhodná podprsenka. Nemluvě o hlubokých otiscích, které způsobují kostice v jejich košíčcích. Zřejmě každá z nás dobře zná tyto znaky špatně zvolených podprsenek.

Najděte správnou velikost
Možná jste si velikostí košíčků stoprocentně jistá. Jenže naše tělo se mění a velikost, kterou jste nosili před rokem, nemusí být totožná s vaší současnou velikostí. Pokud jste například ztratila několik kilogramů, je pravděpodobné, že se změnila i velikost košíčků, a naopak, pokud jste přibrala, většinou se tak stalo i v oblasti hrudníku.

Malé i příliš velké podprsenky vaše přednosti nevyzvednou, právě naopak! Neváhejte proto dát si s nákupem podprsenky načas a vždy si nejprve změřte obvod hrudníku. Ramínka a zadní díl se mohou dát přizpůsobit, jde však spíše o pár centimetrů. Při zkoušení sledujte, zda je pásek spojující košíčky rovně, nesmí se krčit, ale ani by neměl být mezi ním a kůží volný prostor. I boky by měly dokonale sedět.

Abyste se ujistila, že pro vás bude podprsenka perfektní, určitě v ní vyzkoušejte několik pohybů. Rozpažte, ohněte se, překřižte ruce, prostě odzkoušejte dostatek póz, abyste si byla jistá, že je pro vás ta pravá.

Tři věty, které byste při koupi podprsenky neměla vyslovit

Kdyby ta ramínka pořád nepadala!
Pokud vám ramínka ustavičně kloužou a nestačí ani přizpůsobení jejich délky, zřejmě je potřeba sáhnout po menší velikosti podprsenky. Naopak zařezávající se ramínka si říkají o větší číslo. Dámy s velkými košíčky ocení pevná široká ramínka.

Košíčky jsou nějaké velké, asi je potřeba dokoupit vycpávky!
Nebo spíš vybrat o číslo menší košíčky. Většina podprsenek má buď všité nebo vyjímatelné vycpávky, pokud máte ale pocit, že stále jsou příliš volné, zkuste jiný typ podprsenky.

Uf, ta ale stahuje!
Tak přesně tak byste neměla při zkoušení mluvit. Pokud vás tlačí, byť trošku, určitě se poohlédněte po jiné velikosti nebo typu. Z chvilky nepohodlí při zkoušení přece hravě budou hodiny tortury v práci či škole. Velmi příjemné jsou bezešvé měkčí podprsenky s mikrovláknem, které mají kostice již všité. Nejenže se dobře nosí, ale zároveň vypadají skvěle pod každým obtaženým topem.